BRM – The aftermath

BRM i Geneve er altså nå over for godt. I løpet av fem dager har over 100 personer forsøkt å komme til enighet om et endelig forslag til DIS 29500 aka OOXML aka ECMA 376. Det har vært lite informasjon tilgjengelig i løpet av uken om hva som har blitt diskutert, noe som skyldes strenge regler fra ISO. Nå som BRM er ferdig strømmer det på med bloggposter fra både de som var til stede og de som har snappet opp rykter fra tanta til fettern til en som kjenner en som skulle ha vært der.

Ikke overraskende er det svært så ulike overskrifter som brukes fra de ulike sidene av diskusjonen. Begge sider har en agenda fra nå og frem til den endelige avstemmingen i slutten av mars og det preger naturlig nok hvilken vinkling de bruker. Jeg har ikke tenkt til å gå inn å gi noen oppsummering da jeg hverken har vært til stede eller kjenner tanta til fettern til han som kjenner en som skulle ha vært der. Her er imidlertid noen overskrifter og linker til synspunkter og oppsummeringer fra begge sider:

Listen blir fortløpende oppdatert etter hvert som det dukker opp interessante saker.

Som man ser er synspunktene svært varierte, fra dundrende suksess til stor fiasko. Regn med at begge sider vil bruke dette for alt det er verdt de neste ukene og vil nok være lurt å ha med en sunn dose skepsis til informasjonen som kommer ut. Ikke glem at det er flere som har noe å tape og vinne, uansett endelig resultat.

Reklamer

3 tanker om “BRM – The aftermath

 1. Asbjørn Ulsberg

  Tim Bray har en ganske utfyllende kommentar til selve ISO-prosessen, sett fra et forholdsvis objektivt synspunkt (han representerte Canada, ikke sin arbeidsgiver Sun) og spesielt for en som ikke har deltatt i en ISO-prosess før. Takk for de andre pekerne, jeg er i gang med å lese allerede. 🙂

  Svar
 2. Jesper Lund Stocholm

  Asbjørn,

  (han representerte Canada, ikke sin arbeidsgiver Sun)

  Det var da egentligt et pudsigt udsagn. De fleste deltagere i BRM var på en eller anden måde associeret med et firma, om det var Sun, IBM, Microsoft eller Apple. Disse mennesker repræsenterede alle netop deres land og ikke de firmaer de kommer fra. Det er naturligvis helt fint at du påpeger at Tim Bray repræsenterede sit land i Geneve, men i al fairness bør du så også påpege, at folk som «Jim Mansfield» ikke repræsenterede Apple men Canada, at «Dough Mahugh» ikke repræsenterede Microsoft men USA og at «Rob Weir» ikke repræsenterede IBM men USA.

  At Tim Bray repræsenterede Canada og ikke Sun gør ikke i sig selv hans kommentarer mere objektive.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s