Patrick Durusau støtter OOXML-godkjenning

I en oppsiktsvekkende uttalelse sier Patrick Durusau at han nå støtter OOXML-godkjenning i ISO. Han har tidligere også uttalt seg positiv til OOXML selv om han har vært motstander av standardiseringen av formatet i ISO. Patrick Durusau var redaktør for ODF 1.0 og han har også takket ja til å være redaktør for versjon 1.2 som er neste versjon som skal til godkjenning i ISO. Han uttaler blant annet:

So, now that Microsoft is listening (something we should encourage), in an international and public forum, what are our options? Reject DIS 29500? The cost of rejection is that ordinary users, governments, smaller interests, all lose a seat at the table where the next version of the Office standard is being written.

Approve an admittedly rough DIS 29500? That gives all of us a seat at the table for the next Office standard. Granting that I wince at parts of DIS 29500, it is hard for me to argue with that rationale.

Because approval of DIS 29500 insures an effective international and public forum whose members will be heard by Microsoft I recommend approval of DIS 29500 as an ISO standard

Hans endring av standpunkt vil utvilsomt føre til hard kritikk fra motstanderne av OOXML. Han har tidligere blitt beskyldt for å lide av Stockholm-syndromet etter at han uttalte seg positivt om OOXML. Det vil også garantert bli brukt for alt det er verdt av de som støtter Microsoft og ECMA i arbeidet med OOXML-godkjenningen. Kan dette være det som avgjør kampen til Microsofts fordel?

Reklamer

En tanke om “Patrick Durusau støtter OOXML-godkjenning

 1. Brynjard Øvergård

  Keep your friends close, keep your enemies closer.

  Patrick håper mao at ved at OOXML blir ISO standard vil man ha mulighet til å påvirke denne, og at MS kommer til å bråttom bli mye bedre til å følge sine egne standarder.

  Om dette faktisk skjer blir jo spennende å se, men om det ikke skjer har ISO begått århundrets generaltabbe (og det er vel på akkurat dette området mange vil betvile Patricks vurdering).

  For min del mener jeg vi har rikelig med standarder MS kan følge (men ikke gjør), om de først viser litt villighet til å føye seg etter disse allerede eksisterende standardene kan det vurderes å gi MS ei gullerot ed å ratifisere de delene av OOXML som ikke allerede er dekt av andre standarder. (Visste du feks at VML er med i OOXML?)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s