Ingen grenser – NRK feiler igjen

NRK har tidligere fått oppmerksomhet her i bloggen på grunn av manglende tilgjengelighet for funksjonshemmede på nettsidene deres. Det gjelder både hovedsiden nrk.no og sidene til programserien «Ingen grenser«.

Nå har NRK lagt ut alle programmene i denne flotte serien tilgjengelig for nedlasting i HD-format. Det er et tiltak de fortjener skryt for. Men dessverre viser det seg igjen at hele konseptet om tilgjengelighet for funksjonshemmede og universell utforming er fremmede for NRK. De har nemlig lagt ut utekstede versjoner av programserien, slik at de ikke er tilgjengelige for døve og hørselshemmede, og andre som kan ha nytte av teksting (for eksempel fremmedspråklige).

Om det skyldes manglende evner eller vilje skal jeg ikke spekulere i. Det er uansett svært enkelt å legge ut tekstede versjoner (programmene var tekstet på tekst-tv s. 777 da de ble sendt på tv) eller i det minste legge ut selve tekstfilene slik at brukerne selv kan slå på teksting.

Dette føyer seg bare inn i rekken av dårlig arbeid fra NRK sin side. De har forøvrig heller ikke gjort noe som helst for å rette opp de problemene jeg påpekte for mange måneder siden og som NRK er godt informert om og har lovet at de skal se på.

Reklamer

En tanke om “Ingen grenser – NRK feiler igjen

  1. Frank

    Hi, I’m Frank from Germany. Do you happen to know if they managed to provide subtitles in English for the series? I think even swedish ones would help out a bit.
    Thanks

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s