«Melvær & Lien – Vi står på trygg grunn» – utenfor loven

Når det gjelder tilgjengelighet og universell utforming er det, dessverre, mye kunnskap som mangler i web-bransjen. Heldigvis finnes det flere firmaer som har flinke, engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere. Firmaer som har skjønt at tilgjengelighet for alle er både god butikk og god filosofi.

Et firma som ikke har skjønt dette er Melvær & Lien. De produserer stadig utilgjengelige kampanjer for ulike kunder og jeg har vært i diskusjon med flere ansatte mange ganger. Svarene fra dem er stort sett flåsete og de bekrefter at de ikke bryr seg om at vi har en diskriminerings- og tilgjengeligshetslov som sier at nettet skal være tilgjengelig for alle. Senest i dag spurte jeg en av deres ansatte hvorfor de fortsatte å lage utilgjengelige sider, til tross for at problemene var påpekt mange ganger. Svaret fra Dag Terje Solvang var:

Ja – vi står på trygg grunn. Enn om du ikke blir enig med oss i det valget! (…) om du mener vi bryter norsk lov kan du jo ringe politiet.

Til orientering: Det er Likestillings- og diskrimineringsombudet eller DIFI som håndterer brudd på Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.

For dere som nå er ute og ser etter en ny leverandør til deres webprosjekt: Styr unna Melvær & Lien. De har gjentatte ganger vist at de ikke bryr seg om hva loven sier om tilgjengelighet for alle, og de bekrefter igjen og igjen at de synes det er helt greit. Det er du som eier av et nettsted som er ansvarlig for at loven blir fulgt og det er din lommebok det går utover når du må gjøre jobben på nytt på grunn av en kunnskapsløs leverandør. La Melvær & Lien få merke på lommeboka at du ikke synes det er greit.

Reklamer

3 tanker om “«Melvær & Lien – Vi står på trygg grunn» – utenfor loven

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention “Melvær & Lien – Vi står på trygg grunn” – utenfor loven « Fredrik E. Nilsens Blogg -- Topsy.com

 2. Anders Ekkje Slettebø

  Jeg er enig i at tilgjengelighet for alle er god butikk og filosofi, men Dag Terje har foreløpig ikke mye å bekymre seg over. Dessverre får man vel si. Kuttisme skrev en god sak om dette før jul, som forteller oss at nødvendige forskrifter for dette ikke er på plass før tidligst i sommer: http://www.kuttisme.no/2010/12/20/siste-nytt-om-universell-utforming-for-nett/

  Kjekt å lese at det er flere som bryr seg om universell utforming på nett 🙂

  Svar
  1. Dag Terje K Solvang

   Vi avsluttet i grunnen denne diskusjonen i fjor; men for ikke å la noe stå fullstendig ubesvart i dette forumet poster jeg dette.

   Som tidligere nevnt i vår samtale på twitter, jobber vi ut fra retningslinjene og rammene som kundene gir oss. Det er på ingen måte vår intensjon å utvikle utilgjengelige løsninger. Løsningene blir til i tett samråd mellom rådgiver, utviklere og kunde.

   Uansett; vi er alltid tilgjengelige for konstruktiv kritikk og innspill!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s